طریقه قرار دادن زغال چینی در کوره سنتی

طریقه قرار دادن زغال چینی در کوره سنتی و اصول اولیه آن موضوعی است که درباره آن که برای تمام تولید کنندگان لازم است,بحث کنم و همچین به شما آموزش خواهم داد که چه مقدار باید زغال فشرده ( بریکت ) درون کوره بماند ( بسوزد ) و چگونه خارج کردن آن که زغال محکم و سرامیکی بدست آوریم.

کوره زغال چینی در طریقه قرار دادن زغال چینی

انواع طریقه قرار دادن زغال چینی

خب منظور از انواع طریقه قرار دادن زغال چینی منظور به سرد بودن یا داغ بودم کوره(اصطلاحا کوره به کوره) میاشد چون که فرق میکند.

طریقه قرار دادن زغال چینی در کوره سرد

اول با این شرایط (کوره سرد) شروع میکنم چون سخت تر و مهم تر از کوره ی داغ میباشد.

  • ابتدا واگن را با تمام دقت در وسط کوره ی سنتی قرار داده( اگر وسط نباشه یک طرف هوای بیشتری میچرخه و خاکستر بیشتری تولید میکند. )
  • حال بالا واگن را با اجر و کاه گل بسته.
  • حالا باید چند عدد گونی را گازییلی کرده و از دو طرف وارد کرده.
  • حالا گونی هارا آتیش زده و چند عدد بریکت خام از دو طرف به داخل می اندازیم که آتیش بگیره.
  • تاوقتی بریکت ها آتیش بگیرن از گونی و بریکت استفاده کنید.
  • آتیش را تا وقتی سر بریکت ها شروع به سفید شدن نکرده بگذارید گُر ( زیاد شود ) بگیرد.
  • همین اولین بریکت را دیدید سفید شد,وقتشه که دو طرف کوره را ببندید.
  • سپس بعد از 20 دقیقه تا 30 دقیقه پایین واگن را میبندیم.

نکته : از پاشیدن گازییل روی بریکت ها بصورت مستقیم اکیدا خودداری کنید.
( یک لیوان آب را روی بریکت بریزید تا به دلیلش پی ببرین ).

نکته:گونی هارا روی زمین پهن کرده و روی آن گازوییل بریزین و آن را مثل فرش لول کنید.

نکته:خیلی ها در این مرحله روش های گوناگونی توصیه میکنن ولی اعتنا نکنید , روشی نمونده که ما امتحان نکرده باشیم.

نکته:میتوانید از دوتا سرپیک هم برای راحتیه کار استفاده کنید , آنهارا روی زمین و در کنار واگن قرار بدهید و از گرفتن شعله بصورت مستقیم خود داری کنید چون باعث میشه که بریکت ها بطور یک دست آتیش نگیرند.

نکته:به این دلیل از گازییل و گونی استفاده کردم که یکی از بهترین روش ها میباشد و همچنین ممکنه سوله ی بعضی از همکاران دارای گاز نباشد.

بستن در کوره سنتی داغ

در این حالت به دلیل داغ بودن کوره , بریکت ها به سرعت آتیش خواهند گرفت پس بعد از قرار دادن آن در وسط کوره سریعا ببندینش.

زغال چینی را چه زمانی خارج کنیم؟

خب خارج کردن کوره سرد و گرم باهم فرق میکند (در زمان خارج کردن).

معمولا برای کوره ی سرد از 24 ساعت تا 32 ساعت بستگی به فصل(سرد بودن هوا) متغییر است.

و کوره داغ معمولا از 17 ساعت تا 20 ساعت متغیر میباشد.

نکته:کیفیت زغال چینی کوره ی داغ به مراتب بالاتر از زغال چینی کوره سرد است پس نگران واگن اول نباشین.

زغال چینی را چگونه خارج کنیم که کیفیت زغال عالی شود

خب شاید واستون سوال باشه که چرا من دور آجر های اول و دوم عکسی که در اول مقاله وجود دارد را با رنگ زرد و قرمز ,رنگ کرده ام, حالا متوجه خواهید شد در این قسمت:

بعد از اینکه زمان خارج کردن واگن از کوره شد (بریکت ها بهه زغال چینی تبدیل شدن)

  • ابتدا از دو طرف آجر زرد را خارج میکنیم(از پایین دومین آجر).
  • حدود 10 تا 30 دقیقه اجازه میدیم هوا وارد کوه بشه (اصطلاحا سرخ کنه). ( اینکار ممکن است به ساعت هم برسد)
  • بعد از همان سوراخ ها به داخل نگاه میکنیم,نباید اصلا رنگ سیاهی بریکت وجود داشته باشد باید یک دست سرخ شود(این چیزی است که فروشنده های دستگاه از گفتن آن خود داری میکنند تا شما نیازمندشان باشید).
  • حال زغال را خارج کرده و خفه کن را روی آن قرار دهید.
زغال چینیه آماده در طریقه قرار دادن زغال چینی

نکته:اگر بعد از اینکه خفه کن را روی واگن گذاشتید , فشار گاز بافشار زیاد از زیر خفه کن خارج شد ( اصطلاحا عطسه کرد )و نتوانشستین با خاک رس سد راه آن بشوید , نگران نباشید , همه ی طرف خفه کن خود را با خاک رس ببندید و فقط 5 سانتیمتر را از یک طرف باز گذاشته و از یک فندک برای روشن کردن آتش در همان خروجی کمک بگیرین.( این نشانیه وجود کمی خامی در زغال فشرده ی شما میباشد که با این کار مشکل ما برطرف مشود)

نکته:تنها عامل سفت , سخت و سرامیکی بودن زغال چینی همین سرخ بودن است.

نکته: دلیل اینکه بعضی از واگن های شما زغال چینی مرغوب میدهد این است که نادانسته آنرا سرخ کرده اید.

نکته:تاحالا شده برای کباب درست کردن از چوب های داخل طبیعت استفاده کنید؟اگر دیده باشین زمانی که چوب ها کاملا به زغال تبدیل شده باشن دیگر هیچ دودی نخواهند داشت.

پس زرنگ باشید و قبل باز کردن کوره به دود کش ها توجه کنید و مطمعن بشید دودی وجود نداره(کاملا به زغال تبدیل شدن).

کمی بیشتر درباره کوره داری بدانید

خب و اما میخواهم حالا که یاد گرفتید چگونه واگن را داخل کوره بگذارید و چگونه آن را هوا بدهید و چگونه آن را خارج کنید که زغال چینیه خوبی بدست بیارید میخواهم یک نکته را در تولید زغال فشورده آموزشتون بدم که حرفه ای تر بشید:

آیا شما هم با این مشکل رو برو شدید که ردیف اول زغال ها میسوزند و خاکستر میشوند؟ خود این حدودا 15 کیلو ضرر است.خب راه حل چیست؟میگم الان:

شما میتوانید از خاک اره خشک استفاده کنید و قبل اینکه واگن زغال چینی هارا وارد کوره کنید یک لایه به قطر 5 سانتیمتر خاک اره خشک روی بریکت ها ( زغال فشرده ) بریزید و خیالتون راحت باشه که ردیف اول هم سالم میمونه.

با این روش خیلی حرفه ای تر به نظر میاید.

نکته:حتما و حتما و حتما خاک اره خشک استفاده کنید.

 

نکته:همیشه درون بچه کوره آتش روشن باشه اگر از سر پیک استفاده بشه عالیه در نبود آن از بریکت استفاده کنید. ( ترجیها از پرتیه تولید زغال فشرده ی خود باشد )

وجود آتش در بچه کوره هم از آلاینگی( دود ) میکاهد هم باعث خارج شدن بهتر گاز از زغال چینی های شما میشه.

بچه کوره در طریقه قرار دادن زغال چینی

اگر با این مقاله که حاصل سال ها تجربه ی تیم گلدرکورد است , نتوانستید به مهارت کافی برای تولید زغال چینی عالی دست پیدا کنید

در کامنت های همین مقاله درخواست بدید تا یک کلیپ آموزشی کامل از اوله کوره داری تا پایان آن و بدست آوردن زغال برایتان به همین مقاله اضافه کنم که کامل یاد بگیرید.

نکته:تمامیه ساعت های مقاله تقریبی است.

نکته:از آزمون و خطا نترسین شجاع باشین و کم نیارین این کار ( تولید زغال فشرده ) یکم طول میکشه تا حرفه ای بشید.

هرگونه سوال و یا مشکلی دارید زیر همین مقاله کامنت کنید تا نسبت به نیاز شما مقاله بنویسم.

اگر مشکل شما حل نشد , به واتساپ شماره ی بالای سایت مراجعه فرمایید.

هدف ما کمک به تولید کننده , کمک به چرخ اقتصاد و بسود رسوندن شماست.

قبل از شروع به تولید حتما مقاله ی “آیا میدانید چه کسانی در تولید زغال فشرده ورشکست میشوند؟” را مطالعه کنید.

65 پاسخ
  1. جواد
    جواد گفته:

    سلام جناب برای کوره داری واستحکام زغال بعضی ازهمکاران یه سوراخ کوچیک انداره نی خودکارازپایبن بازمیذارن این کار درست وموردتائیدهست یانه ممنون میشم جواب کاملی بدین

    پاسخ
    • محسن حیدری
      محسن حیدری گفته:

      عرض سلام
      خیر از نظر تیم بنده منسوخ است
      و از نظر استاندارد های چین اشتباه است و باعث پفکی شدن زغال فشرده میشود

      پاسخ
  2. جواد
    جواد گفته:

    سلام جناب ماتوکوره داری مشکل داریم جهت یادگیری حرفه ای نیازبه تکنسین داریم چون بامطالب کامل شماباززغالمون کیفیت خوبی نداره راه کاروپیشنهادتون چیه ممنون

    پاسخ
    • محسن حیدری
      محسن حیدری گفته:

      عرض سلام
      از کورتون عکس تهیه کنید و به واتساپ شماره ی بالای سایت بفرستید

      پاسخ
  3. مسعود
    مسعود گفته:

    سلام ، لطفا در بالای مقاله فرمودین میتونید یه کلیپ برامون ارسال کنید ، ممنون میشم این کار رو انجام بدین ، با سپاس…

    پاسخ
  4. محمدرضا محلوجی
    محمدرضا محلوجی گفته:

    سلام.فیلم را میتونید برام ایمیل کنید.
    خیلی نکته های آموزنده آیی داخل مقاله گفته آید.واقعا خدا خیر به شما و کارتون بدهد.

    پاسخ
    • محسن حیدری
      محسن حیدری گفته:

      عرض سلام
      خوشحالم که مرد استقبال شما قرار گرته است.
      لطفا در واتساپ با شماره ی اول در صفحه ی ارتباط با ما بهم پیام بدین.

      پاسخ
  5. کرمی
    کرمی گفته:

    ممنون از زحماتتون
    وقتی دو تا آجری که مشخص کردید رو باز میکنیم باید زغال سیاه باشه یا روشن؟
    ینی با هوادهی باید روشن بشه یا خودشم باید روشن باشه؟
    من در کوره رو که باز میکنم زغالا خاموشن بعد هوادهی روشن میشن

    پاسخ
  6. کرمی
    کرمی گفته:

    متشکر از زحماتتون
    به محض اینکه اون آجری که مشخص کردید رو باز میکنم باید زغال سیاه باشه یا روشن؟
    ینی بعد از هوادهی باید سرخ بشه؟

    پاسخ
  7. حمید
    حمید گفته:

    سلام وقتی زیر کوره رو باز میکنیم که هوا وارد کوره بشه و سرخ بشه مقدار اتیش زغال ها خیلی زیاد هست و باید یه چهار ساعتی بمونه تا اتیش خابیده بشه این مشکلی برای زغال ها به وجود میاره
    اگه اجر زیر رو برداریم به جای اجر های بغل فرقی میکنه یا موقع هوادهی حتما باید اجر های بغل رو برداشت یه توضیح مختصری میشه بدید ممنون
    لطفا فیلم کوره داری رو هم بزارید تا همه یاد بگیرن

    پاسخ
    • محسن حیدری
      محسن حیدری گفته:

      عرض سلام
      خیر مشکلی پیش نمیاد ولی اگر درست هوا دهی بشه
      بله فرق داره وقتی زیرباز بشه شما اختیاری رو مقدار هوایی که وارد کوره میشه ندارین
      ولی از بغل بردارین هر طرف که آتیشش کمتر شد میشه یه نصه آجر گذاشت و جلوی ورود هوا را تا حدی گرفت

      پاسخ
  8. کرمی
    کرمی گفته:

    باسلام
    بریکت چقدر قابل نگه داریه؟
    چندساعت پس از تولید بریکت زمان هست که بزنیم تو کوره؟

    پاسخ
  9. حسین
    حسین گفته:

    سلام لطفا دلیل پوک شدن زغال را بفرمایید. با توجه به اینکه بریکت بسیار محکم و بدون ترک میشه.

    پاسخ
  10. امیر
    امیر گفته:

    سلام ممنونم از شما بخاطر مطالب با ارزشی که در اختیارمون قرار میدید . من در کارم به مشکلی برخوردم بریکت ها م بسیار محکم و بدون ترک میشه ولی زغالی که به دست نیارم پوک و پفکیه . من همه روشی که شما گفتید انجام دادم و تنها تفاوت در نحوه روشن کردنه که بجای گونی از دو تا مشعل هم زمان استفاده میکنم ولی به نتیجه مطلوب نمی رسم ممنون میشم لطف کنید و ایراد کار رو بفرمایید که کجای کار رو دارم اشتباه میکنم و فیلیمی که تهیه کردید رو برای بنده هم بفرستید.

    پاسخ
    • mohsen1
      mohsen1 گفته:

      عرص سلام شما در کوره داری و زمان بندی مشکل دارین
      و دلیل دیگه نشد هوا به داخل که علت رایج پفکی شدن زغال فشرده میباشد
      فیلم در حال تدوینه به زودی منتشر میشود
      چند فیلم کوتاه در واتساپ برای بنده بفرستین برسی کنم

      پاسخ
    • سعید
      سعید گفته:

      با سلام من زغال ها رو وقتی از کوره در میارم خیلی گلفت استخوانی و سرامیکی نمیشه میشه ی فیلم تو واتس اپ از کوره بهم بدید ۰۹۳۹۳۹۹۳۹۰۲

      پاسخ
  11. حمید
    حمید گفته:

    سلام وقتی میخایم خارج کنیم از کوره همون طور که گفتید اصلا دود بیرون نمیاد از لوله ولی وقتی اجر کناری رو بر میداریم مقدار اتیش زغال ها زیاد میشه و دوباره باید ببندیم همین باعث میشه ترک بخوره راه دیگه ای وجود نداره برا ی این که تشخیص بدیم چه موقع باید از کوره خارج کنیم

    پاسخ
    • mohsen1
      mohsen1 گفته:

      عرض سلام
      نیاز به بستن دوباره نیست بگذارید هوا بکشه تا آتیش خوابیده و سرخ کنه

      پاسخ
    • mohsen1
      mohsen1 گفته:

      عرض سلام
      اگر در بریکت گیری به مشکل نخورید و کوره داری درست انجام بشه
      خیر.خیلی تاثیر نداره

      پاسخ
    • mohsen1
      mohsen1 گفته:

      عرض سلام
      بله بنده منکر این ققضیه نیستم که مواد اولیه بهتر محصول بهتر میده این بر همگان روشن
      ولی تاثیرش در کنار روش تولید و روش پخت بسیار ناچیزه

      پاسخ
    • mohsen1
      mohsen1 گفته:

      عرض سلام
      شماره مدیر و کارشناس ها داخل صفحه ی ارتباط با ما و در بالای هر صفحه موجود میباشد

      پاسخ
  12. حمید
    حمید گفته:

    سلام وقتی کوره رو میبندیم نیاز نیست همون اول زیرش رو به اندازه ی یک اجر به اندازه ی یه ساعت باز بزاریم

    پاسخ
  13. رضا
    رضا گفته:

    سلام وقتی زغال ها رو از کوره در میاریم پوک میشه و زیاد سفت نیس
    بریکت های تولید شده خیلی سفت و محکم است ولی بعد تبدیل به زغال پوک میشه دلیلش چی میتونه باشه

    پاسخ
    • mohsen1
      mohsen1 گفته:

      کوره داریتون اشتباه
      و درست سرخ نمیکنین
      با کوره داری خوب حتی از بریکت کم کیفیت هم میشه زغال عالی ساخت

      پاسخ
  14. محمدرضا
    محمدرضا گفته:

    سلام وقت بخیر من خاک اره روی بریکت ها میریزم بیشتر میسوزه حتی تا دوردیف اولم میسوزه اصطلاحا کبابی میشه
    ولی جاش خاک رس میریزم مشکلی ایجاد نمیکنه !؟

    پاسخ
  15. حمید
    حمید گفته:

    سلام وقتی اجر ها رو بر میداریم هوا وارد کوره میشه اتیش خیلی زیاد میشه
    زغال ها هم کاملا قرمز و سرخ هست
    اتیش اون قدری که وارد بچه کوره هم میشه
    باید بر داریم یا بزاریم اتیشش کم تر بشه

    پاسخ
  16. سیدحسین
    سیدحسین گفته:

    سلام خسته نباشید جسارتا اگه با مشعل کوره رو جایی گونی روشن کنیم موردی داره؟

    پاسخ
    • mohsen1
      mohsen1 گفته:

      عرض سلام
      اگه یک دست بتونین روشن کنین نه موردی نداره اگر نتونین باعث خاکستر شدن یک طرف شده که خب ضرر محسوب میشه

      پاسخ
  17. سیدحسین
    سیدحسین گفته:

    سلام جسارتا اگه با مشعل کوره رو روشن کنیم جایی گونی مشکلی داره؟جفتش باعث میشه کوره گور بگیره درسته؟

    پاسخ
    • ارمان
      ارمان گفته:

      سلام..
      ممنون از روش پختتون..
      با این روش زغال هام سفت و شمش شدن..
      لطفا یه شماره بزارید تا فیلم و عکس بریکت و زغال رو براتون بفرستم..
      فقط الان یه جای کارم میلنگه با وجود اینکه اتیش تو کوره میخوابه و خاکستر میشنه رو زغال هام اخر کار از ۱۰ تا ۲۰ دیقه هوا میدم..
      ولی متاسفانه زغال هام یک خاکستر زیاد داره دو سر زغال هام شمع روشن میشه ممنون میشم راهنمایی بفرماید..

      پاسخ
      • mohsen1
        mohsen1 گفته:

        عرض سلام
        شماره در داخل صفحه ی ارتباط با ما و در بالای هر صفحه موجود میباشد

        پاسخ
  18. سیدحسین
    سیدحسین گفته:

    سلام و خسته نباشید آیا ما باید بچه کوره رو ببندیم و شریک داخل بچه کوره باشد؟ ؟

    پاسخ
      • ارمان
        ارمان گفته:

        سلام ممنون میشم فیلم کامل پخت کوره داری رو بزارید..
        لطفا بفرماید وقتی یه طرف پالت تو کوره خفه میشه چن بار و چطور هوا بدیم که زغال پوک نشه..
        ممنون🙏🙏

        پاسخ
        • mohsen1
          mohsen1 گفته:

          عرض سلام
          خفه شدن یک طرفه 2 دلیل بیشتر ندارد
          1.واگن شما وسط کوره قرار نگرفته درست
          2.یک طرف بطور کامل اتیش زده نشده قبل بستن کوره
          تا جایی که ممکنه از باز کردن و هوا دادن زغال چینی بپرهیزین تا زمانی که قصد دارید که واگن را خارج کنید (سرخ کردن نهایی)
          هر بار که در کوره باز بشه برای هوا دادن به زغال اصطلاحا یک شوک به زغال شما داده میشود که باعث ترک های ریز میشه
          مگر اینکه چاره ی دیگری نداشته باشین.

          پاسخ
  19. سیدحسین
    سیدحسین گفته:

    سلام و خسته نباشید سوال بنده این است سایز سوراخ هواکش داخل کوره چند در چند باید باشد ؟

    پاسخ
    • mohsen1
      mohsen1 گفته:

      اون سوراخی که شما منظورتونه,اسمش سوراخ اگزوزه و اندازه مناسب تقریبا اندازه ی یمک آجر سالم

      پاسخ
  20. بهداد
    بهداد گفته:

    سلام. تشکر از توضیحات کامل و جامع تون.
    ممنون میشم اگر زودتر فیلم هم قرار بدید.
    من میخوام تازه این کار رو شروع کنم و هنوز تردید و ترس دارم. تشکر از وقتی که میگذازید

    پاسخ
    • mohsen1
      mohsen1 گفته:

      عرض سلام
      یخورده فیلم برداری با مشکل رو برو شده ولی سعی میکنم تا اخر اینماه ی فیلم جامع بذارم واستون
      ترس به دلتون راه ندین من صفر تا صد این کارو مقاله میکنم
      و تکنسین های تیم ما آمادن در هر جای کشور به شما آموزش حضوری بدن و مشکلات کار شمارو حل کنن

      پاسخ
  21. حمید
    حمید گفته:

    سلام ابعاد کوره و بچه کوره و سوراخ های بچه کوره چه قدر باید باشه کوره ما اتیش تو بچه کوره نمیفته و خفه میکنه مشکل از کجا میتونه باشه

    پاسخ
  22. حمید
    حمید گفته:

    سلام اندازه ی بچه کوره و دهانه ی ان و سوراخ های بچه کوره چه قدر باید باشه لطفا دربارهی بچه کوره یکم توضیح بدید توی بچه کوره ما اصلا اتیش نمیفته زغال ها قشنگ سرخ نمیشه و انگار کوره خفه میکنه

    پاسخ
    • mohsen1
      mohsen1 گفته:

      عرض سلام
      مقاله بعدی درباره ساخت کوره (کوره ی سنتی زغال چینی ) که بسیاری از سوال های شما جواب داده میشود
      تا اخر هقته سعی میکنم تکمیلش کنم
      اما کوتاه جواب بدم
      به سه دلیل
      1.کوتا بودن لوله اگزوز
      2. کوچیک بودن سوراخ اگزوز کوره( اندازه تقریبیه مناسب,اندازه ی یک اجر)
      3.کوچیک بودن سوراخ بچه کوره (اندازه تقریبیه مناسب,2/3 یک اجر)
      4.نشد هوا
      باعث خفگی میشود.

      پاسخ
  23. محمد
    محمد گفته:

    سلام لطفا فیلم کوره داری را بفرستید.باتشکر از سایت خوبتان و دلسوزی در ارائه مطالب

    پاسخ
    • mohsen1
      mohsen1 گفته:

      عرض سلام
      بله حتما در آپدیت همین مقاله فیلم هایی هم اضافه خواهم کرد برای شما.

      پاسخ
      • masoud
        masoud گفته:

        سلام وقت بخیر و ممنون از راهنماییتون میخواستم ببینم 5 سانتیمتر خاک اره را روی بریکت ردیف اول باید بریزیم یا بالاترین ردیف

        پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *